74 Lidorganisaties, één doel

FGL is de Limburgse Provinciale koepelorganisatie van en voor mensen met een functiebeperking en/of chronische ziekte. FGL behartigt de (collectieve) belangen van de bij haar aangesloten lid-organisaties. Daarbij blijven alle lid-organisaties autonoom in hun eigen verenigingen, platform, stichting en/of welke samenwerkingsvorm zij zelf kiezen. 

Wilt u lid worden? Download dan ons inschrijfformulier of neem contact met ons op!

man in rolstoel

Overzicht Lidorganisaties

Aanmelden lidorganisaties

De meerwaarde van een inschrijving bij FGL?

FGL is de Limburgse Provinciale koepelorganisatie van en voor organisaties van mensen met een functiebeperking en/of chronische aandoeningen. FGL behartigt de belangen van de aangesloten, autonome lid-organisaties en hun achterban.

De meeste organisaties werken als provinciale en/of regionale patiëntenorganisatie, als Gehandicaptenplatform of als (advies)raad. Vrijwel alle organisaties zijn een rechtspersoon: Stichting of Vereniging.

Uw aanmelding/aansluiting is belangrijk om de collectieve belangen te behartigen, waarop alle lid-organisaties zich richten. Daarbij is het lidmaatschap van de FGL gratis, al onze lid-organisaties blijven autonoom in de richting van hun eigen leden/ werkgroepen, activiteiten en achterban (FGL zal nooit de achterban benaderen, zonder hun medeweten of medewerking). FGL wil de lid-organisaties helpen bij het uitoefenen van hun doelen/taken/activiteiten en is daarmee dienstbaar aan de lid-organisaties.

FGL streeft naar gelijkwaardig en volwaardig burgerschap, voor iedereen! FGL helpt actief mee aan het realiseren van een inclusieve samenleving in Limburg.

FGL biedt de lid-organisaties een digitaal platform, waar u zich kunt presenteren/profileren/positioneren als een organisatie die één of meerdere doelgroepen vertegenwoordigd. In de toekomst kan de website van FGL gebruikt gaan worden om een eigen activiteitenagenda en nieuwsberichten te publiceren/communiceren met uw achterban of potentiële achterban of de omgeving van deze achterban.

Daarom opereren wij onder ons motto: 'Voor elkaar!'

FGL is partner van Burgerkracht Limburg en lid van IederIn.

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.